ΕΚΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙΣ

Την ζωή μας την ελέγχουν τρία πράγματα. Ο χρόνος, ο πλούτος και η υγεία. Όταν είμαστε νέοι έχουμε χρόνο. Χρόνο για να παίξουμε και για να εξερευνήσουμε. Έχουμε χρόνο για να σπαταλήσουμε και χρόνο για να μάθουμε. Όταν είμαστε παιδιά τις περισσότερες φορές είμαστε υγιείς, έχουμε ενέργεια και είμαστε δυνατοί. Όμως οι περισσότεροι από εμάς, δεν έχουμε πλούτο. Δεν έχουμε πολλά χρήματα και έτσι δεν μπορούμε να αγοράσουμε αυτά που θέλουμε. Δεν μπορούμε να έχουμε όλα όσα επιθυμούμε.

Καθώς μεγαλώνουμε, συνεχίζουμε να είμαστε υγιείς. Ίσως δεν έχουμε την ίδια ενέργεια, όμως συνεχίζουμε να είμαστε υγιείς. Έχουμε όμως περισσότερο πλούτο. Περισσότερα χρήματα. Έχουμε ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο. Έχουμε συσκευές και υπάρχοντα. Έχουμε πρόσβαση σε περισσότερα πράγματα. Αυτό που δεν έχουμε πάντα όμως, είναι ο χρόνος.

Με τα λεφτά μπορούμε να αγοράσουμε μια οικία, αλλά δεν μπορούμε να αγοράσουμε ένα σπίτι. Μπορούμε να αγοράσουμε ένα κρεβάτι, αλλά δεν μπορούμε να αγοράσουμε τον ύπνο. Μπορούμε να αγοράσουμε ένα βιβλίο, αλλά δεν μπορούμε να αγοράσουμε την γνώση. Μπορούμε να αγοράσουμε ένα ρολόι, αλλά δεν μπορούμε να αγοράσουμε τον χρόνο.

Όσοι από εμάς πιστεύουμε πως δεν μπορούμε να βρούμε χρόνο για την υγεία μας, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να βρούμε χρόνο για την ασθένειά μας.

Όταν είμαστε νέοι, έχουμε χρόνο και είμαστε υγιείς, αλλά δεν έχουμε λεφτά. Όταν μεγαλώνουμε έχουμε την υγεία μας και λεφτά, αλλά δεν έχουμε χρόνο. Όταν γερνάμε, έχουμε χρόνο και χρήμα, αλλά δεν έχουμε την υγεία μας ώστε να τα χαρούμε.

Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε; Μπορούμε να τα έχουμε όλα, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα ταυτόχρονα. Πιέζουμε τόσο πολύ τους εαυτούς μας, προσπαθώντας να τα έχουμε όλα στην εντέλεια και σε αρμονία. Προσπαθώντας να τα κάνουμε να δουλέψουν όλα μαζί, χωρίς να συνειδητοποιούμε πως στην πραγματικότητα, τίποτα από αυτά δεν δημιουργεί την αληθινή ευτυχία. Τίποτα από αυτά δεν μας πληρεί.

Στο τελος, όταν φεύγουμε από αυτόν τον κόσμο, δεν μας μένει πια τίποτα από τα τρία. Ούτε ο χρόνος, ούτε το χρήμα, ούτε η υγεία μας. Το ένα και μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να μας στερήσει κανένας, είναι ο αντίκτυπος που είχαμε στις ζωές των άλλων. Επειδή συνεχίζει να ζει μέσα τους.

Η υγεία, είναι η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να χτίσουμε τον πλούτο και τον χρόνο μας, για τα οποία υπάρχουν δύο βασικές αρχές . Γινόμαστε πλούσιοι από τα αγαθά που αποκτούμε, ομως γινόμαστε ευτυχισμένοι, από αυτά που δίνουμε και αυτό που δίνουμε περιλαμβάνει τον χρόνο μας και τον πλούτο μας. Όταν αυτά δίνονται με την πρόθεση να αφήσουν μια θετική επιρροή και να βοηθήσουν τους άλλους να προχωρήσουν μπροστά. Όταν δίνονται με σκοπό να αφήσουν έναν θετικό αντίκτυπο στις ζωές των άλλων, δημιουργούν μια κληρονομιά η οποία δεν θα σβηστεί ποτέ.

Οι άνθρωποι θα ξεχάσουν όσα είπες, θα ξεχάσουν όσα έκανες, όμως δεν θα ξεχάσουν ποτέ, πως τους έκανες να αισθανθούν

About the author

Παναγιώτης Φάσσας

Millenial Success Coach
-Master Practitioner νευρογλωσσικού προγραμματισμού
-Strategic Intervention, Tony Robbins/Cloe Madanes training
-High Performance Coaching
-Inspiring Leadership though emotional intelligence
-The alchemy of symbols/ Carl Jung deep psychology
-The big 5 personality course
-General Semantics
-Advanced behavioral and body language course

View all posts

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση