ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΜΟΝΟ ΕΣΥ

Ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ξεκίνησε το μάθημα του βγάζοντας από την τσέπη του ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ. Στην αίθουσα βρίσκονταν 200 μαθητές και ο καθηγητής ρώτησε, ποιοι θα ήθελαν το χαρτονόμισμα. Όλοι σήκωσαν το χέρι τους. Ύστερα ο καθηγητής δίπλωσε το χαρτονόμισμα 4 φορές και ξαναρώτησε. Ποιοι θέλουν ακόμα αυτό το χαρτονόμισμα. Ξανά σηκώθηκαν όλα τα χέρια. Ενδιαφέρον είπε. Πήρε το χαρτονόμισμα και το τσαλάκωσε, το έκανε χάλια και ξαναρώτησε. Ποιος το θέλει τώρα; Ξανά σήκωσαν όλοι το χέρι τους. Τελικά πέταξε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα και άρχισε να το τσαλαπατάει. Το σήκωσε πάλι, αυτή την φορά βρώμικο και τσαλακωμένο και ξαναρώτησε. Υπάρχει κάποιος που να εξακολουθεί να το θέλει; και πάλι, όλοι σήκωσαν το χέρι τους.

Έτσι, ο καθηγητής τους είπε. Σήμερα πήρατε ένα πάρα πολύ σημαντικό μάθημα. Παρόλο που το χαρτονόμισμα το τσαλάκωσα, το πάτησα και το λέρωσα, εσείς συνεχίζετε να το θέλετε. Επειδή συνέχισε να αξίζει 20 ευρώ. Όπως αυτό το χαρτονόμισμα κράτησε την αξία του μετά από όλα αυτά, το ίδιο ισχύει και με εσάς. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα σας ρίξει η ζωή. Πόσες φορές θα σας τσαλακώσει και πόσες φορές θα σας πατήσει, εσείς δεν θα χάσετε την αξία σας. Αυτήν την φλόγα που καίει μέσα σας, την γνώση σας, την σοφία σας, τον ενθουσιασμό σας. Όλα αυτά δεν μπορεί να σας τα στερήσει κάνεις.

Η αξία μας δεν κρίνετε από το ποσό που έχουμε στην τράπεζα, ούτε από τα ρούχα που φοράμε, ούτε από την δουλειά που κάνουμε. Διότι πρέπει να χτίζουμε την ζωή μας και όχι μόνο το βιογραφικό μας.

Οι ιστορίες των ανθρώπων των οποίων η ζωή τους είχε ρίξει κάτω και τους πατούσε, αλλά βρήκαν τον τρόπο και πέτυχαν, είναι αμέτρητες.

Η Oprah Winfrey βιάστηκε στα 13 Και 14 της. Έμεινε έγκυος και έχασε το παιδί της. Παρόλα αυτά έγινε εκατομμυριούχος στα 32 της και βασίλισσα της τηλεόρασης.

Ο Jack Ma απορρίφθηκε από 30 δουλειές. Απορρίφθηκε από το Harvard 10 φορές. Απέτυχε στο σχολείο και τις εξετάσεις. Παρόλα αυτά ίδρυσε το Alibaba και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας.

Η J.K Rowling, ανύπαντρη μητέρα, πάλευε με την καταθλιψη, και το βιβλίο της Harry potter απορρίφθηκε 12 φορές, πριν γίνει παγκόσμια επιτυχία.

Οπότε η αποτυχία είναι απλά ένα σημάδι πως πρέπει να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να βελτιώσουμε τον εαυτό μας για την επόμενη ευκαιρία. Στο τέλος αυτό που καταφέρνουμε είναι σπουδαιότερο από αυτό που οραματιζόμασταν. Όλες αυτές οι ήττες που δεχόμαστε, όλες οι αναποδιές, πρέπει να υπάρχουν. Γιατί αν δεν υπήρχαν και γινόντουσαν όλα όπως εμείς τα θέλαμε, θα επαναπαύομασταν και δεν θα προσπαθούσαμε περισσότερο. Απλά θα δεχόμασταν αυτό που θα νομίζαμε ότι ήταν ο στόχος μας και αυτό που κυνηγούσαμε. Αυτό που συμβαίνει όμως είναι ότι όταν αναπολούμε και σκεφτόμαστε όλα όσα έγιναν συνειδητοποιούμε πως αυτά που κερδίσαμε είναι πολύ σημαντικότερα.

Οι αποτυχίες είναι αποτυχίες μόνο όταν δεν μαθαίνουμε από αυτές. Επειδή όταν μαθαίνουμε από αυτές, μετατρέπονται σε μαθήματα. Και χρησιμοποιούμε αυτά τα μαθήματα για να γίνουμε καλύτεροι, να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις καταστάσεις και να λειτουργούμε με περισσότερη αρμονία. Δεν μπορούμε να ενώσουμε τις τέλειες πηγαίνοντας μπροστά. Μπορούμε να τις ενώσουμε μόνο, κοιτάζοντας πίσω.

About the author

Παναγιώτης Φάσσας

Millenial Success Coach
-Master Practitioner νευρογλωσσικού προγραμματισμού
-Strategic Intervention, Tony Robbins/Cloe Madanes training
-High Performance Coaching
-Inspiring Leadership though emotional intelligence
-The alchemy of symbols/ Carl Jung deep psychology
-The big 5 personality course
-General Semantics
-Advanced behavioral and body language course

View all posts

Αφήστε μια απάντηση