Μην δεχτείς ποτέ να είσαι το θύμα. Σήκω και πάλεψε.

Η ζωη ειναι οδυνηρή. Μπορεί να χτυπήσεις, μπορεί να αποτύχεις, μπορεί να πληγωθεις, μπορεί να ραγίσει η καρδιά σου, μπορεί να χάσεις ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Μπορεί να χάσεις τα πάντα.

Είναι εύκολο να πεις, «γιατί σε εμένα; Γιατί μου συμβαίνει εμένα αυτό; Γιατί να το περάσω εγώ; Γιατί όλα μου πηγαίνουν στραβά; » Όμως η αλήθεια είναι πως όλοι βιώνουν πόνο. Όλοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις. Αυτό που θα σε ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους, είναι το πως θα το διαχειριστείς.

Όταν θα σε ρίξει κάτω η ζωή και θα σε πατήσει, αυτό που θα τα αλλάξει όλα, είναι το πως θα το αντιμετωπίσεις. Τι θα κάνεις γι’αυτό.

Μπορείς να μείνεις κάτω και να νιώθεις το θύμα ή να σηκωθείς πάνω και να πολεμήσεις. Να παλέψεις. Σηκώνεσαι πάνω και προχωράς μπροστά. Συνεχίζεις. Και κάνεις την κατάσταση καλύτερη από ότι είναι.

Μην ρωτάς τον εαυτό σου, γιατί σε εμένα; ρώτα τον εαυτό σου., «τώρα τι θα κάνω γι αυτό;» Βρες τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις. Και πες στον εαυτό σου, θα κάνω ένα βήμα πίσω, θα αξιολογήσω την κατάσταση, θα οργανώσω ένα σχέδιο δράσης και θα το πετύχω. Θα δράσω. Δεν θα κάτσω να κλαίγομαι.

Ξεκίνα έστω σιγά σιγά. Βάλε το ένα πόδι πίσω από το άλλο. Απλά ξεκίνα. Έτσι θα το ξεπεράσεις. Μην μείνεις ακίνητος. Χρειάζεσαι την ψυχή ενός πολεμιστή. Και την έχεις ήδη μέσα σου. Πρέπει να παλέψεις, μέχρι να μην μπορείς άλλο.

Αν βάλεις στο μυαλό σου, πως ότι και να γίνει, ότι και να χρειαστεί, εγώ θα το κάνω. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Ό,τι μπορώ για να τα καταφέρω. Για να το ξεπεράσω. Για να πετύχω. Τίποτα δεν θα με κρατήσει πίσω. Τίποτα δεν θα με σταματήσει.

Αυτή είναι η δύναμη που έχεις. Για να κάνεις τις σκέψεις σου πραγματικότητα. Τα όνειρα σου σε περιμένουν. Οι στόχοι σου σε περιμένουν. Ο μελλοντικός σου εαυτός σε περιμένει.

Γι’αυτό σταμάτα να σπαταλάς χρόνο για να παραπονιέσαι, να γκρινιάζεις και να εισαι θύμα. Ξεκόλλα. Αντιμετώπισε την πραγματικότητα.

Και όχι, δεν είναι πάντα όμορφα τα πράγματα. Δεν είναι πάντα εύκολα. Θα έρθουν καταιγίδες. Όμως αν πιέσεις και συνεχίσεις να πολεμάς μέσα στις καταιγίδες, θα έρθει η λιακάδα. Θα φτάσεις στην κορυφή του βουνού και θα δεις το ουράνιο τόξο.

Μπορείς. Κάντο.

About the author

Παναγιώτης Φάσσας

Millenial Success Coach
-Master Practitioner νευρογλωσσικού προγραμματισμού
-Strategic Intervention, Tony Robbins/Cloe Madanes training
-High Performance Coaching
-Inspiring Leadership though emotional intelligence
-The alchemy of symbols/ Carl Jung deep psychology
-The big 5 personality course
-General Semantics
-Advanced behavioral and body language course

View all posts

Αφήστε μια απάντηση