Οι top 5 κανόνες ζωής του Dwayne «The Rock» Johnson!

Οι top 5 κανόνες ζωής του Dwayne «The Rock» Johnson!

Θυμάμαι πριν 15 χρόνια και κάτι που κάθε Παρασκευή βράδυ στο κανάλι Magic έβαζε επεισόδιο από το WWE smackdown. Ο γνωστός σε όλους μας Dwayne Johnson ήταν ίσως ο μεγαλύτερος αστέρας του roster του WWE τότε. Ήταν σίγουρα ο καλύτερος «entertainer» όπως αποκαλούσε τον εαυτό του και κάθε φορά που έπιανε μικρόφωνο γινόταν χαμός στο στάδιο. Με το χαρακτηριστικό του «λουκ», γυαλιά, ανοιχτό πουκάμισο, φαβορίτα και σηκωμένο φρύδι.

Όταν αποσύρθηκε από το WWE όλοι οι φάνς του τότε (και εμείς μαζί), δεν το πιστεύαμε. Αποσύρθηκε από το WWE γιατί όπως είπε δεν υπήρχε κάτι άλλο για να πετύχει εκεί. Είχε πετύχει τα πάντα και ήθελε να ξεκινήσει ως αρχάριος σε κάποια άλλη βιομηχανία. Έτσι αποφάσισε να κυνηγήσει μια καριέρα στο Hollywood και όλοι ξέρουμε πόσο καλά του πήγε αυτή η απόφαση.

Ο Dwayne «The rock» Johnson, είναι ακόμα μια περίτρανη απόδειξη πως η επιτυχία δεν είναι ούτε θέμα τύχης, ούτε ταλέντου, ούτε εξυπνάδας. Είναι καθαρά θέμα σκληρής δουλειάς και νοοτροπίας. Αυτοί είναι λοιπόν οι top 5 κανόνες ζωής του Dwayne Johnson.

1.Πιστεύω πως τα πάντα είναι πιθανά.

Πιστεύω πως τα πάντα είναι πιθανά. Ζω σε έναν κόσμο που τα πάντα είναι πιθανά και πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αν δουλέψουμε σκληρά. Επίσης, το ακούμε συνέχεια αυτό αλλά πιστεύω πως είναι αλήθεια. Αν βρεις κάτι που σου αρέσει, κάτι που σε παθιάζει, σου δίνει το κίνητρο να ξυπνάς κάθε πρωί από το κρεβάτι

2. Πάντα σηκώνομαι ξανά!

Όταν ήμουν 22 ετών, ήρθα στο Βανκούβερ του Καναδά για να παίξω στο Canadian Football League. Ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένος και δύο μέρες μετά, με έκοψαν. Μου κατέστρεψαν το όνειρο και με έστειλαν σπίτι με 7$ στην τσέπη. Τους είπα να μου δώσουν άλλη μια ευκαιρία γιατί αυτός ήταν ο μεγάλος μου στόχος. Να παίξω στο NFL.

Όμως, τελικά το να παίξω στο NFL ήταν το καλύτερο πράγμα που ΔΕΝ μου συνέβη, γιατί με έφερε εδώ που είμαι. Το θέμα είναι πως θα μας κόψουν τον κώλο, θα μας σακατέψουν, και εμείς πρέπει να σηκωθούμε ξανά πάνω και να έχουμε πίστη πως αυτό που θέλαμε να μας συμβεί, είναι συχνά το καλύτερο πράγμα που ΔΕΝ συνέβη. Οπότε έχετε πίστη και συνεχίστε να παλεύετε.

3. Είμαι πάντα ο εαυτός μου.

Όταν ξεκίνησα στο WWE, το βράδυ πριν από κάθε αγώνα ένιωθα απίστευτο άγχος, γιατί δεν μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου. Την πρώτη φορά που πήρα μέρος στην Wrestlemania, 20.000 άνθρωποι μέσα στο στάδιο άρχισαν να φωνάζουν «Rocky Sucks». Μερικές εβδομάδες αργότερα έπαθα ρίξη έξω πλάγιου στο γόνατο και έμεινα εκτός για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Πριν επιστρέψω, συνειδητοποίησα πως δεν ήταν πως δεν τους άρεσα εγώ, αλλά δεν τους άρεσε το γεγονός πως δεν ήμουν ο εαυτός μου. Δεν ήμουν αληθινός. Δεν ήμουν αυθεντικός.

Όταν γύρισα, ζήτησα από τον Πρόεδρο του WEE να μου δώσει μόνο δύο λεπτά το μικρόφωνο για να πω κάτι στο κοινό. Ήταν η πρώτη φορά που μίλησα από την καρδιά μου. Ήταν η στιγμή που γεννήθηκε ο «The rock». Το μεγαλύτερο μάθημα σε όλο αυτό, είναι να είσαι ο εαυτός σου. Κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου.

4. Δουλεύω πάρα πολύ σκληρά!

Ξυπνάω πάρα πολύ νωρίς. Σηκώνομαι στις 3:45 και μέχρι τις 7:00 κάνω δύο προπονήσεις. Κάνω πρώτα κάρντιο και μετά βάρη. Αφού τελειώσω τις 2 προπονήσεις μου, είμαι έτοιμος να δουλέψω 12,14 ή 16 ώρες. Δεν με νοιάζει. Όταν βρίσκομαι σε γυρίσματα ταινίας, κοιμάμαι κατά μέσο όρο 5 ώρες την ημέρα.

5. Παίρνω ρίσκα και μαθαίνω από τις αποτυχίες.

Πάντα ήξερα πως ήθελα να γίνω κάποιος και ήταν σημαντικό για εμένα να γίνω κάποιος. Ήταν επίσης σημαντικό για εμένα να μην αποτύχω. Αν αποτύγχανα όμως, ήταν σημαντικό το μάθημα που βρισκόταν εκεί και αυτό το συνειδητοποίησα όταν μεγάλωσα. Γιατί όταν ήμουν μικρός και ήμουν μέσα στη διαδικασία δεν το καταλάβαινα.

Όλα αυτά είναι εμπειρίες και έμαθα μέσα από αυτές. Σου κόβουν τον κώλο, όμως σηκώνεσαι, ξαναβάζεις τα γάντια και συνεχίζεις τη μάχη.

Τελικές Σκέψεις.

Ο Dwayne Johnson όπως φαίνεται είναι ένας άνθρωπος με «Growth Mindset», που είχε πολλές αναποδιές και αποτυχίες στη ζωή του όμως δεν τα παράτησε ποτέ. Δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και παίρνει ρίσκα. Είναι ακόμα ένας πολύ καλός λόγος για να σταματήσουμε να πιστεύουμε στο ταλέντο και τη νοημοσύνη και να ξεκινήσουμε να πιστεύουμε στην σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τη νοοτροπία.

Παναγιώτης Φάσσας

•Yachting Captain •Psychology student •Stategic intervention student at RMT usa •Toastmaster •Blogger •Bookaholic

Αφήστε μια απάντηση