Οι top 5 κανόνες ζωής του Gary Vaynerchuk!

Ο Gary Vaynerchuk είναι πλέον γνωστός μέσω των social media, όπου ακολουθείται από εκατομμύρια επίδοξους επιχειρηματίες παγκοσμίως. Μετανάστευσε σε μικρή ηλικία από την Σοβιετική Ένωση και ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία να πουλάει λουλούδια και κάρτες του baseball. Στα 14 ξεκίνησε να δουλεύει στην κάβα του πατέρα του και μέχρι τα 24 του την είχε αναπτύξει σε επιχείρηση με ετήσιο κέρδος 50$ εκατομμύρια.

Στην συνέχεια ξεκίνησε την εταιρία marketing Vaynermedia και την VaynerX. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους business influencers της εποχής μας και γεμίζει συνεχώς τα στάδια στις ομιλίες του. Ο Gary Vaynerchuk, είναι ακόμα ένα τρανό παράδειγμα πως η επιτυχία δεν οφείλεται ούτε στο ταλέντο, ούτε στην εξυπνάδα, όπως μας έλεγαν καθώς μεγαλώναμε. Οφείλεται στη νοοτροπία, την σκληρή δουλειά και την αγάπη για αυτό που κάνουμε!

Αυτοί είναι οι top 5 κανόνες ζωής του Gary Vaynerchuk!

1.Αγνόησε τον θόρυβο.

Πιστεύω πως ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι νιώθουν ευάλωτοι, είναι επειδή εκτιμούν την άποψη κάποιου άλλου περισσότερο από την δική τους. Ο λόγος για τον οποίο μπορούσα πάντα να κάνω αυτό που θέλω είναι γιατί ποτέ δεν άκουγα τον θόρυβο των άλλων.

Ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις είναι να μην ακούς κανέναν. Ούτε τους γονείς σου, ούτε τους καθηγητές σου, ούτε κανέναν.Σίγουρα μερικές φορές θα χρειαστείς συμβουλές και τα λοιπά, αλλά στο τέλος της ημέρας εσύ είσαι υπεύθυνος για τον εαυτό σου. Πρέπει να υπάρχει απόλυτη ησυχία στο κεφάλι σου. Κανένας δεν ξέρει τι θέλεις καλύτερα από εσένα.

Κάθε φορά που ποστάρω κάτι στο Instagram, τα πρώτα 100 σχόλια είναι θετικά. “Είσαι Θεός, είσαι θρύλος, είσαι ο καλύτερος”. Δεν ακούω τίποτα. Τα δεύτερα 100 σχόλια είναι αρνητικά. “Είσαι ψεύτης, είσαι βλάκας, είσαι λέτσος”. Δεν ακούω τίποτα πάλι. Είμαι μέσα στο δικό μου μυαλό. Κάνω τα δικά μου. Αυτό έρχεται με την αυτοεκτίμηση. Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους και δεν με νοιάζει η άποψη τους για εμένα.

2. Σταμάτα να παραπονιέσαι.

Κανείς δεν θα κλάψει για εσένα. Για ένα πράγμα που είμαι σίγουρος, είναι πως τα παράπονα είναι πάρα πολύ αρνητικά και πως κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να τα καταπνίξω. Εντυπωσιάζομαι συνεχώς όταν βλέπω ανθρώπους που αλλάζουν τη νοοτροπία τους και πιστεύουν πως οτιδήποτε δεν πάει καλά στη ζωή τους, είναι δικό τους λάθος. Εντυπωσιάζομαι όταν βλέπω πόσο γρήγορα αλλάζει η ζωή τους προς το καλύτερο.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οτιδήποτε για το οποίο δεν είμαι χαρούμενος, είναι λάθος δικό μου. Κανενός άλλου. Η ποσότητα της ενέργειας που καταναλώνεται στα πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε είναι τεράστια. Αν αυτή την ενέργεια την χρησιμοποιήσουμε για όλα όσα μπορούμε να ελέγξουμε η διαφορά θα είναι επίσης τεράστια!

Κατά την άποψη μου ο πιο γρήγορος δρόμος για την ευτυχία είναι η ανάληψη ευθύνης. Αν κάθε φορά ψάχνεις κάποιον να κατηγορήσεις είτε αυτή είναι η κυβέρνηση είτε είναι η θεία σου ή είναι το αφεντικό σου, θα χάνεις μια ζωή. Ανέλαβε την πλήρη ευθύνη!

3. Βρες το γιατί σου

Οι άνθρωποι κάνουν πράγματα στη ζωή τους, μόνο και μόνο για να τα ανεβάσουν στο Instagram. Σκέφτονται βραχυπρόθεσμα. Θέλουν λεφτά γρήγορα. Θέλουν την ευτυχία γρήγορα. Θέλουν την επιτυχία γρήγορα. Και αυτό είναι το δηλητήριο που κυκλοφορεί στις μέρες μας. Γίνονται ευτυχισμένοι άμεσα, αλλά νιώθουν κενοί αργότερα.

Εγώ θέλω να ξέρω το γιατί. Γιατί θέλεις να πετύχεις; Γιατί θέλεις να βγάλεις λεφτά; Γιατί θέλεις να ξεκινήσεις μια επιχείρηση; Εγώ δεν ήθελα ποτέ να είμαι επιτυχημένος. Εγώ πάντα ήθελα να δουλεύω. Να ξεκινάω επιχειρήσεις και να τις αναπτύσσω. Δεν ένιωθα καλά και δεν μπορούσα να αναπνεύσω αν δεν πουλούσα κάτι ή αν δεν δούλευα στις επιχειρήσεις μου. Γι’αυτό και δεν ήμουν ποτέ καλός μαθητής. Δεν μου άρεσε.

Αυτό είναι κάτι που το εύχομαι σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι να ξυπνάτε κάθε πρωί και να μην έχετε άλλη επιλογή από το να κάνετε αυτό που αγαπάτε και αυτό για το οποίο αναπνέετε.

4. Κάνε αυτό που αγαπάς.

Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και ρωτά τον, “τι θέλω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου;” Και κάνε αυτό. Ότι και αν επιλέξεις να κάνεις, μπορείς να βγάλεις λεφτά από αυτό. Δες λίγο γύρω σου. Δες από τι πράγματα βγάζουν λεφτά οι άνθρωποι. Οι πιθανότητες είναι αμέτρητες.

5. Ανέπτυξε τη νοοτροπία του νικητή!

Εννοείται πως κάποιες φορές δεν θα φταις εσύ. Αν περάσω το δρόμο και με χτυπήσει ένας μεθυσμένος οδηγός, δεν θα φταίω εγώ. Όμως αν πω πως φταίω εγώ, απλά έχω πολύ περισσότερες επιλογές για το πώς θα αντιδράσω. Πώς θα το αντιμετωπίσω. Η ευθύνη είναι δική μου. Δεν έχει να κάνει τόσο πολύ με το τι έγινε. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία που επιλέγω να έχω. Προχωράω μπροστά αντί να κοιτάζω πίσω. Νοοτροπία. Αυτή θα σε εξυψώσει ή θα σε καταστρέψει.

Τελικές Σκέψεις

Για άλλη μια φορά είναι εμφανές το γεγονός πως η σκληρή δουλειά και η νοοτροπία είναι που έχουν κάνει τον Gary Vaynerchuk έναν πολύ επιτυχημένο επιχειρηματία. Ούτε το ταλέντο. Ούτε η εξυπνάδα.

Ο Gary Vaynerchuk είναι ένας άνθρωπος που προσωπικά τον παρακολουθώ τα τελευταία 3 χρόνια και μου έχει προσφέρει πολλά από άποψη νοοτροπίας και σας συστήνω ανεπιφύλακτα να τον ακολουθήσετε στο instagram και να παρακολουθείτε όσα λέει!

About the author

Παναγιώτης Φάσσας

Millenial Success Coach
-Master Practitioner νευρογλωσσικού προγραμματισμού
-Strategic Intervention, Tony Robbins/Cloe Madanes training
-High Performance Coaching
-Inspiring Leadership though emotional intelligence
-The alchemy of symbols/ Carl Jung deep psychology
-The big 5 personality course
-General Semantics
-Advanced behavioral and body language course

View all posts

Αφήστε μια απάντηση