Οι top 5 κανόνες ζωής του Kobe Bryant!

Οι top 5 κανόνες ζωής του Kobe Bryant!

Εκείνος έφυγε από τη ζωή, όμως η κληρονομιά που άφησε πίσω του θα ζει για πάντα. Εκτός του ότι θεωρείται από πάρα πολλούς ανθρώπους ως ο κορυφαίος παίκτης μπάσκετ όλων των εποχών, αποτέλεσε πρότυπο για αμέτρητα παιδιά και φιλόδοξους αθλητές.

Έχουμε πει και στο παρελθόν, πως μεγαλώνοντας μάθαμε να πιστεύουμε περισσότερο στο ταλέντο και όχι στην σκληρή δουλειά και την αφοσίωση, όμως καθώς περνούν τα χρόνια η έννοια του ταλέντου απομυθοποιειται όλο και περισσότερο. Άνθρωποι σαν τον Kobe Bryant, που από πάρα πολλούς ανθρώπους κουβαλούν την ταμπέλα του ταλαντούχου, είναι αυτοί που μας δείχνουν πως το ταλέντο δεν είναι τίποτα μπροστά στην σκληρή δουλειά, τη νοοτροπία και την πειθαρχεία.

Διαβάζοντας τους 5 κανόνες ζωής του Kobe Bryant, θα καταλάβετε και εσείς πως το ταλέντο δεν είχε σε τίποτα να κάνει με την τεράστια επιτυχία αυτού του ανθρώπου. Αυτοί είναι οι top 5 κανόνες ζωής του Kobe Bryant.

1.Προκαλώ συνεχώς τον εαυτό μου να βελτιωθεί!

«Νομίζω πως πρέπει να προκαλείς συνεχώς τον εαυτό σου να εξελίσσεται και να ωριμάζει. Δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο μήνυμα από αυτό, ειδικά για τους αθλητές. Γιατί πολλές φορές οι αθλητές όταν φτάνουν την κορυφή, αφήνονται. Υπάρχει πάντα χώρος για εξέλιξη και βελτίωση.

Είναι κοινή λογική για εμένα να πω πως, ότι και να κάνω στο μέλλον, θα το κάνω με την ίδια ένταση, την ίδια προσοχή στην λεπτομέρεια και την ίδια περιέργεια. Θέλω να γίνομαι καλύτερος από από ότι ήμουν χθες. Να το προσπαθώ όσο μπορώ. Να μαθαίνω όσα μπορώ. Να συνεχίζω να προσπαθώ. Να συνεχίζω να βελτιώνομαι και να εξελίσσομαι. Σε 20 χρόνια από τώρα θα κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και θα μπορώ να πω πως έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.»

2. Δουλεύω πιο σκληρά από τις δυνατότητες μου.

«Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος να αποδείξεις την αξία σου είναι να δουλέψεις. Να μαθαίνεις, να απορροφάς σαν σφουγγάρι. Θέλεις πάντα να δουλεύεις πιο σκληρά από όσο νομίζεις ότι μπορείς. Όσο σκληρά και αν νομίζεις ότι μπορείς να δουλέψεις, μπορείς πάντα να δουλεψεις ακόμα πιο σκληρά.

Ο μέσος παίκτης μπάσκετ ξυπνάει στις 8 το πρωί. Κάνει προπόνηση 10 με 12. Γυρίζει σπίτι και ξεκουράζεται και ξανακάνει προπόνηση στις 5 με 7 το απόγευμα. Εγώ ξυπνάω στις 4 το πρωί. Κάνω προπόνηση από τις 4:30 μέχρι τις 6:30. Γυρίζω σπίτι, τρώω, ξεκουράζομαι και πάω ξανά για προπόνηση στις 10 με 12. Γυρίζω σπίτι, ξεκουράζομαι , τρώω και ξαναπάω για προπόνηση στις 2 με 4. Μετά ξανά στις 6 με 8. Κοίτα πόσο περισσότερες ώρες προπόνησης κάνω την ημέρα, μόνο και μόνο επειδή ξύπνησα στις 4. Δεν μπορούν να με φτάσουν όταν δουλεύω τόσο σκληρά.»

3. Μαθαίνω από τις αποτυχίες.

«Μαθαίνω πολύ περισσότερα από τις αποτυχίες από ότι από τις επιτυχίες. Εντοπίζω τα λάθη που οδήγησαν στην αποτυχία και τα διορθώνω. Συνεχίζω ακάθεκτος. Η αποτυχία είναι πολύ καλός δάσκαλος και για αυτό δεν την φοβάμαι.»

4. Σκέφτομαι μακροχρόνια.

«Όταν ήμουν 10 ετών έπαιξα μπάσκετ σε ένα καλοκαιρινό καμπ και δεν έβαλα ούτε έναν πόντο. Γιατί; Γιατι ήμουν άσχετος. Εκεί κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να σκέφτομαι μακροχρόνια, γιατί αυτά τα παιδιά δεν γινόταν να τα φτάσω σε μια εβδομάδα. Ούτε σε έναν χρόνο. Οπότε ξεκίνησα να δουλεύω εντατικά στο παιχνίδι μου.

Την επόμενη χρονιά τα πήγα λίγο καλύτερα. Έβαλα πόντους. Δύο χρόνια μετά, ήμουν ο καλύτερος παίκτης με διαφορά. Είναι πολύ σημαντικό να σκέφτεσαι μακροχρόνια, γιατί τα αποτελέσματα που θέλεις δεν έρχονται από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει σκληρή δουλειά και επιμονή.»

5. Πρώτα ακολουθώ το πάθος μου!

«Πάντα ακολουθώ πρώτα το πάθος μου. Όταν σταμάτησα να παίζω μπάσκετ, έκανα όλες τις λάθος ερωτήσεις. Ποια είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία στην οποία μπορώ να μπω; Δεν έπαιρνα απαντήσεις. Όμως ρώτησα, τι είναι αυτό που με παθιάζει; Τι είναι αυτό που απολαμβάνω να κάνω; Γιατί όταν νιώθεις έτσι, είναι σαν να μην δούλεψες ούτε μια μέρα στη ζωή σου.

Είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα στον κόσμο. Ξυπνάς το πρωί ενθουσιασμένος. Πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Αν ξυπνάτε το πρωί και δεν θέλετε να πάτε για δουλειά, πρέπει να κάνετε κάτι άλλο. Αλλάξτε δουλειά. Αυτές οι αποφάσεις είναι πολύ δύσκολες, όμως όταν τις πάρεις, απελευθερώνεσαι. Οι ανταμοιβές θα έρθουν.»

Μεγάλωσα με την πεποίθηση πως μπορώ να καταφέρω ότι θέλω, αρκεί να δουλέψω σκληρά γι’αυτό.

Kobe Bryant

Τελικές Σκέψεις.

Δεν είμαι μεγάλος φαν του μπάσκετ, όμως τον Kobe Bryant τον παρακολουθούσα εδώ και τρία χρόνια. Η νοοτροπία του, η αφοσίωση του και η πειθαρχεία του τον βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή. Εκείνος μπορεί να έφυγε, όμως τα διδάγματα του θα είναι πάντα εδώ να μας δείχνουν το δρόμο.

Παναγιώτης Φάσσας

•Yachting Captain •Psychology student •Stategic intervention student at RMT usa •Toastmaster •Blogger •Bookaholic

Αφήστε μια απάντηση