Οι top 5 κανόνες ζωής του Will Smith!

Ο Will Smith είναι αμερικανός ηθοποιός, παραγωγός, τραγουδιστής και συνθέτης. Το Forbes τον ονόμασε ως τον πλουσιότερο ηθοποιό στον κόσμο. Οι ταινίες του έχουν αποκομίσει κέρδη μεγαλύτερα των 7,5$ δισεκατομμυρίων.

Εκτός όλων αυτών αποτελεί πρότυπο για πάρα πολλούς ανθρώπους παγκοσμίως και κάνει μεγάλη προσπάθεια να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Ο Will Smith είναι ακόμα μια περίπτωση ενός πολύ επιτυχημένου ανθρώπου, ο οποίος δεν κληρονόμησε ούτε ένα δολάριο από τους γονείς του. Έχτισε τα πάντα με σκληρή δουλειά, έχοντας ως όπλο του τη νοοτροπία του.

Όπως όλοι μας, έτσι και ο Will Smith ζει με κάποιους κανόνες στη ζωή του και αυτοί είναι οι 5 πιο σημαντικοί κατά την άποψή μου.

1.Ζήσε δίχως φόβο!

Ένα πράγμα το οποίο προτείνω σε όλους σας, είναι σε καθημερινή βάση να έρχεστε αντιμέτωποι με τους φόβους σας. Το πρόβλημα με το φόβο είναι ότι λέει ψέμματα. Ο φόβος σου λέει χαζά πράγματα.

Πριν τρία χρόνια ξεκίνησα να αντιμετωπίζω καθημερινά τους φόβους μου όταν έκανα ελεύθερη πτώση στο Dubai. Την προηγούμενη νύχτα είχαμε βγει για μπύρες με τους φίλους μου και κάποιος πέταξε την ιδέα να πάμε για ελεύθερη πτώση και όλοι συμφωνήσαμε.

Μετά όταν πήγα στο σπίτι και έμεινα μόνος μου άρχισα να το σκέφτομαι. Σκεφτόμουν ότι ήταν και αυτοί μεθυσμένοι. Ίσως δεν το εννοούσαν. Αυτό το βράδυ ξυπνούσα συνέχεια τρομαγμένος. Σκεφτόμουν ότι πηδούσα από το αεροπλάνο και δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο έπρεπε να το κάνω. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ και ήλπιζα ότι ούτε οι άλλοι ήθελαν να πάνε.

Οπότε ξύπνησα το πρωί και πήγα στο σημείο συνάντησης και όλοι ήταν εκεί. Δεν ήθελα να είμαι αυτός που θα χαλούσε την ημέρα και γι’αυτό δεν είπα τίποτα. Με είχε πιάσει το στομάχι μου. Ανέβηκα στο αεροπλάνο όμως. Ήρθε η σειρά μου και πήγα στην πόρτα. Έκατσα στην άκρη και κοιτούσα κάτω τον θάνατο! Μου είπαν με το τρία να πηδήξω και με έσπρωξαν στο δύο γιατί ο κόσμος συνηθίζει να αγκιστρώνεται στην πόρτα στο τρία.

Όταν έπεσα μου κόπηκε η ανάσα, όμως μέσα σε ένα δευτερόλεπτο συνηδητοποιησα πως ήταν η πιο ευλογημένη στιγμή της ζωής μου. Πετούσα! Δεν ένιωθα σαν να έπεφτα. Ένιωθα πως πετούσα. Το περίεργο ήταν πως δεν ένιωθα τον παραμικρό φόβο.

Κατάλαβα πως στο σημείο του μέγιστου κινδύνου, δεν ένιωθα καθόλου φόβο. Ήταν ευλογία. Το μάθημα για εμένα ήταν, γιατί να φοβάμαι το προηγούμενο βράδυ. Γιατί τον χρειάζομαι αυτό τον φόβο; Γιατί να μην μπορώ να απολαύσω το πρωινό μου; Τι τον χρειάζομαι αυτό τον φόβο; Φόβο για ποιο πράγμα; Δεν ήμουν καν κοντά στο αεροπλάνο. Γιατί να χαλάω τη μέρα μου; Και όταν έπρεπε να είμαι τρομοκρατημένος, δεν φοβόμουν καθόλου.

Ο Θεός βάζει τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, στην άλλη πλευρά του φόβου. Στην άλλη πλευρά του φόβου είναι η ζωή που ονειρεύεστε.

2. Βελτίωσε τον εαυτό σου.

Η ιδέα του να βελτιώνω τις ζωές όσων συναντώ κυλάει στις φλέβες μου και ο μόνος τρόπος για να βελτιώσω τις ζωές των άλλων είναι να βελτιώνομαι εγώ καθημερινά. Κάθε πρωί που ξυπνάω, έχω κάτι να κάνω για να βελτιώσω τον κόσμο. Ο Βούδας είπε πως οι καλοί άνθρωποι ξυπνούν κάθε πρωί και προσπαθούν να αδειάσουν τον ωκεανό με μια κουτάλα. Αυτή είναι η νοοτροπία του να ξυπνάς κάθε πρωί και να κάνεις το καλό.

Οπότε αυτό με παρακινεί να προσπαθώ διαρκώς να βελτιώσω το μυαλό μου, το πνεύμα μου, το σώμα μου και να μπορώ να αγαπήσω όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ.

3. Νιώθω άνετα με τα πάντα.

Πρέπει να είσαι σε θέση να νιώθεις ευάλωτος. Πρέπει να νιώθεις άνετα με το να κάνεις λάθη, με την αποτυχία και με το να εκθέτεις τον εαυτό σου. Να μην φοβάσαι να δείξεις αυτό που είσαι. Όταν είσαι σε θέση να δείξεις αυτό που δεν θες να δουν οι άλλοι, αποκτάς πρόσβαση σε κομμάτια του εαυτού σου που δεν ήξερες καν ότι υπήρχαν. Αποκτάς ελευθερία.

Για παράδειγμα όταν ήμουν 18 χρόνων, ένιωσα αυτά τα εμπόδια. Αυτά τα συναισθηματικά εμπόδια που δεν ήθελα να δείξω φαίνονταν στην κάμερα. Έβγαιναν προς τα έξω. Δεν μπορούσα να κρύψω από την κάμερα πως ένιωθα άβολα και πως ήμουν ανασφαλής. Γι’αυτό έπρεπε να μάθω να νιώθω άνετα με τα πάντα.

4. Να ξέρεις ότι μπορείς.

Όταν ήμουν παιδί οι γονείς μου μου έλεγαν πως μπορώ να γίνω ό,τι θέλω. Να κάνω ό,τι θέλω να κάνω. Και εγώ βγήκα έξω στον κόσμο και διεκδίκησα αυτά που ήθελα, κοιτούσα τον κόσμο στα μάτια και ήξερα πως αξίζω ό,τι έχει αυτός ο κόσμος να προσφέρει.

Το μήνυμα που θέλω να δώσω σε όλους σας είναι το εξής. Είτε πιστεύεις ότι μπορείς είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο. Θέλω να ξέρετε πως μπορείτε. Μπορείτε.

5. Προσθέτω αξία.

Το πιο σημαντικό πράγμα στην καριέρα μου είναι η προσήλωση μου στο να προσθέτω αξία στον κόσμο και όχι να φαίνομαι καλός. Οπότε όταν αυτό που κάνεις είτε μέσα από την τέχνη σου είτε μέσα από την δουλειά σου, έχει ως στόχο να κάνεις τον κόσμο καλύτερο, είσαι στον σωστό δρόμο.

Τελικές σκέψεις.

Είναι εμφανές πως έχει φτάσει ο Will Smith σε αυτό το επίπεδο. Μέσω της νοοτροπίας του. Σκληρή δουλειά, πίστη στον εαυτό του, νοοτροπία και θετικές προθέσεις.

Όλα όσα μοιράζεται με τον κόσμο στην παραμικρή ευκαιρία που του δίνεται, είναι για να μας εμπνεύσει να κάνουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο καλύτερο.

About the author

Παναγιώτης Φάσσας

Millenial Success Coach
-Master Practitioner νευρογλωσσικού προγραμματισμού
-Strategic Intervention, Tony Robbins/Cloe Madanes training
-High Performance Coaching
-Inspiring Leadership though emotional intelligence
-The alchemy of symbols/ Carl Jung deep psychology
-The big 5 personality course
-General Semantics
-Advanced behavioral and body language course

View all posts

Αφήστε μια απάντηση